Spring mee in een jaartje vol avontuur, plannen, leren leren & plezier

zondag 3 december 2017

Sinterklaas bij ons in school....

Vrijdag kwam de Sint naar onze school...
Een citaat uit de Krant...

Zwarte Piet door politie 'opgepakt' in Moerbrugge wegens onveilige fiets


Wat in Vrije Basisschool De Vaart een schitterende ontvangst van Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten had moeten worden, eindigde op een sisser. Eén van de Pieten werd door een politiepatrouille van PZ Het Houtsche opgepakt. Op die manier leerden de kinderen het belang van een veilige fiets.

VBS De Vaart stelt dit jaar het thema 'veiligheid' centraal en verplicht de kinderen dan ook om met een fluohesje naar school te komen. Zo wordt iedereen goed opgemerkt door de andere weggebruikers. Het was dan ook leuk om te zien dat ook de Zwarte Pieten die met de fiets op school toekwamen ook in het fluo getooid waren. Sinterklaas, die met een fietstaxi tot op de speelplaats werd gebracht, was dan ook best trots om alle kinderen, van groot tot klein, in fluo te zien. De grotere kinderen die met de fiets naar school komen, hadden ook hun helm nog in de hand.
Alles verliep vlot en de kinderen zongen prachtige liedjes voor de Heilige man uit Spanje. Tot op het moment dat de achtergebleven 'Blauwe' Piet met een krakkemikkige fiets kwam aangesjokt. Zijn vehikel hing met haken en ogen aan mekaar en van de rokende knalpot was de rook zelfs tot aan de kerk te zien. Blauwe Piet had zelfs over de spoorwegbrug gefietst, maar dat is ten stelligste verboden nu de ontdubbeling van de spoorweglijn aan de gang is. Zijn gedrag werd door de kinderen ten stelligste afgekeurd. Het hek was helemaal van de dam toen zelfs de politie met blauwe lichten de school kwam opgereden om de stoute Piet op te pakken. Omdat hij geen geld bij zich had zal hij volgens Lien Vermeersch, de communicatieverantwoordelijke van de politie, er met enkele uren werkstraf bij Het Houtsche van af komen. Op die manier zorgt hij ook voor meer 'blauw' op de straat. De kinderen hebben alvast hun lesje geleerd. Maak dat je gezien wordt in het verkeer en zorg voor een verzorgde en verkeersveilige fiets. (PH)